Historie

Museum

Tony "Indian" Leenes' passie voor Indian Motorcycles en zijn gevoel voor creatie leidden onvermijdelijk tot een grote verzameling van alles wat maar te maken heeft met de motoren en de Indiaanse cultuur.

 

Tony opende zijn Indian Motorcycle Museum officieel in 1991. Het terrein met daarop het huis van Tony en Hennie, de winkel, het "atelier", de werkplaats, het museum, de camping en de feestzaal begint bij een gigantische totempaal van zo'n 9 meter lang. Ooit was deze totempaal het pronkstuk van een heuse Friese optocht (nee, geen carnaval).

 

De ruim 40 Indian motorfietsen en de talloze accesoires die zonder uitzondering direct te maken hebben met Indian motorcycles en de Indiaanse cultuur gaan terug tot begin vorige eeuw en zelfs daarvoor. Je raakt niet uitgekeken; van naaimachine tot chain saw, van poster tot chopper, de hele ruimte ademt Indian.

 

Het Indian Motorcycle Museum is uniek in zijn soort. Nergens in de wereld bestaat een Indian Motorcycle Museum. Saillant detail is dat werkelijk alles tot in de puntjes is verzorgd en er piekfijn uitziet. De authenticiteit van iedere Indian is behouden. Een Indian van het eerste uur staat te pronken naast schitterende creaties van Tony zelf.

 

De werkplaats, of beter het atelier ligt naast het museum. Een kijkje in de keuken van de meester is beslist de moeite waard.

 

Het museum en de werkplaats worden bezocht door mensen over de hele wereld. Klanten en beginnende motorrijders vinden hier altijd wel wat van hun gading en worden door Tony gefêteerd op de kleurrijke historie van elk detail, inclusief beeldende anecdotes van de wereld die "Indian" heet.